keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Mieli tekee vihreää




Ihanaa tämä vihreys! Luonto vihertää niin kauniisti. Mieli tekee kovasti jotain vihreää. Rauhallinen sisustaja hoitaa homman kotiin ostamalla vihreät kukkakaupasta. 

 somat ikiyrtit ja istutukseen sopivat kassit viimeistelevät terassin


Silmänruoka ei aina riitä ja syödäkin täytyy. Vihreän nälkään auttaa keväinen parsa,  pakasteesta pavut.
Helppo ja juhlavakin parsapasta syntyy näin:

Keitä parsa napakaksi ja pasta kypsäksi. Leikkaa kypsät parsat pituussuunnassa muutamaan osaan. Kasariin hiukan oliiviöljyä,valkosipulia ( hiukan kypsennystä), päälle  purkki creme fraichea. Mausteeksi lisätään 3 rkl sitruunanmehua ja 75 g raastettua parmesaania. Viimeistele mustapippurilla ja suolalla. Lisää kastike pastan ja parsanpalojen joukkoon. Koristele tuoreella basilikalla.

Energinen ja värikäs papusalaatti syntyy näin  (ohje makulehdestä ja kuudelle)



 2 dl pastaa (penne)
 200 g vihreitä papuja
 250 g valkoisia papuja suolaliemessä
 2 kpl tomaattia
 1 kpl punasipulia

 
Salaatinkastike
 1 dl oliiviöljyä
              2 rklbalsamiviinietikkaa 
 1 rkl sitruunamehua 
 1 tl sinappia
 1 tl sitruunapippuria
 1/2 rkl sokeria 
 

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kiehauta vihreät pavut suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä. Valuta valkoiset pavut. Halkaise tomaatit, poista kannat sekä siemenet ja suikaloi. Kuori, halkaise ja suikaloi punasipuli. Yhdistä ainekset.
Sekoita öljykastike ja kaada salaatille. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti. Tarkista vielä pasta-papusalaatin maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.