Ihanaa tämä vihreys! Luonto vihertää niin kauniisti. Mieli tekee
kovasti jotain vihreää. Rauhallinen sisustaja hoitaa homman kotiin ostamalla
vihreät kukkakaupasta.
somat ikiyrtit ja istutukseen sopivat kassit viimeistelevät terassin |
Silmänruoka ei aina riitä ja syödäkin täytyy. Vihreän nälkään auttaa
keväinen parsa, pakasteesta pavut.
Helppo ja juhlavakin parsapasta syntyy näin:
Keitä parsa napakaksi ja pasta kypsäksi. Leikkaa kypsät parsat
pituussuunnassa muutamaan osaan. Kasariin hiukan oliiviöljyä,valkosipulia (
hiukan kypsennystä), päälle purkki creme fraichea. Mausteeksi lisätään 3
rkl sitruunanmehua ja 75 g raastettua parmesaania. Viimeistele mustapippurilla
ja suolalla. Lisää kastike pastan ja parsanpalojen joukkoon. Koristele
tuoreella basilikalla.
Energinen ja värikäs papusalaatti syntyy näin (ohje makulehdestä ja kuudelle)
2 dl pastaa (penne) | ||
200 g vihreitä papuja | ||
250 g valkoisia papuja suolaliemessä | ||
2 kpl tomaattia | ||
1 kpl punasipulia | ||
Salaatinkastike | ||
1 dl oliiviöljyä | ||
2 rklbalsamiviinietikkaa | ||
1 rkl sitruunamehua | ||
1 tl sinappia | ||
1 tl sitruunapippuria | ||
1/2 rkl sokeria | ||
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen
mukaan. Valuta kypsä pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kiehauta
vihreät pavut suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä. Valuta
valkoiset pavut. Halkaise tomaatit, poista kannat sekä siemenet ja
suikaloi. Kuori, halkaise ja suikaloi punasipuli. Yhdistä ainekset.
Sekoita öljykastike ja kaada salaatille. Sekoita ja anna maustua
jääkaapissa tarjoiluun asti. Tarkista vielä pasta-papusalaatin maku ja
lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.